VAN BOEKEN KAN JE ZO VEEL LEREN

Als je net als ik iemand bent die graag leest en zich continu bijschoolt dan deel ik graag mijn absoluut favoriete boeken met je. Ze hebben me stuk voor stuk iets gebracht op mijn pad naar mezelf toe en hebben me geholpen te staan waar ik nu sta. Handig, als je op de link klikt word je doorverwezen naar bol.com zodat je onmiddellijk aan de slag kan. En o ja, mijn eigen e-boeken vind je ook terug op deze pagina. Enjoy!

VOOR JE VERDER LEEST

Mijn missie is om een puur, simpel en vreugdevol leven te leiden. En ik help jou graag hetzelfde te doen. Dat is lifestyle design voor me. Je eigen definitie creëren van een geslaagd leven en dan all in gaan. Voor mij is dit op te breken in een aantal stappen.

  • Leer ontdekken wie je echt bent en wat je echt wilt. Hoe zit jij in elkaar? Maar ook, wat drijft je? Waar zitten jouw verlangens? Wat past bij jou? Wat trekt je aan? Wat vind je belangrijk? Als je dit weet dan ben je al half op weg om jouw ideale leven vorm te geven.
  • Just do it. Dat zou dan de volgende stap zijn. Klinkt gemakkelijk, maar dit is niet altijd het geval. Onze innerlijke criticus speelt op. Onze angsten komen boven. Gedachten zoals “Wat zullen ze wel niet van mij denken?” of “Kan ik dit wel?” of nog beter “Verdien ik dit wel?”. Het is belangrijk om dit te kunnen overstijgen. Mindset werk is aan de orde. Je moet niet alleen weten wat je wilt maar ook echt geloven dat het haalbaar is voor jou en dat je dit 200% verdient.
  • And last but not least is het belangrijk om een aantal dingen in ons leven slim te managen zodat we effectief de vrijheid hebben om te kunnen leven zoals we willen. Voor mij vertaalt dit zich naar het goed managen van je tijd (of beter: je energie), je team (waarbij ik alle mensen in je omgeving reken), je thuis (we willen niet verzuipen in een overdaad aan klusjes, vuile was en spullen die maar niet opgeruimd geraken) en tenslotte je geld. Als je hier slim mee omgaat dan houdt niets je nog tegen om het leven te leiden dat je wilt.

Ik deel graag met jou de boeken die me bij elk van die stappen geholpen hebben.

Ontdekken wie je bent en wat je echt wilt

Het enneagram, of ook wel het WHY-model

Wie me al langer kent dan vandaag weet dat ik mijn hart verloren heb aan het enneagram. Ik heb in al die jaren als Pscyholoog en HR Manager ontelbaar veel persoonlijkheidsmodellen gezien maar geen enkele heeft zo’n impact op me achter gelaten dan het Enneagram. Het is zo uniek omdat het enerzijds onze persoonlijkheid op een onderbewust niveau in kaart brengt (het gebied waar onze waarden en overtuigingen zitten die ons hele handelen aansturen) en anderzijds omdat het een groeimodel is en laat zien hoe we weer een completer mens worden. Enneagram ’til I die dus. Ik heb er speciaal een hele cursus aangewijd. Maar deze boeken kun je alvast op weg helpen.

THINK BIG, MAMA!

Mindset werk, het enige werk dat er echt toe doet.

Als je door het lezen van de vorige boeken, serieus wat peper in je gat gekregen hebt, top! Nu komt het er op aan om die peper te blijven voelen. Om niet terug stil te vallen of te denken dat het toch niet voor ons is weggelegd. De boeken hierboven helpen je al een stuk met dat mindset werk. En de volgende boeken zijn daar een mooie aanvulling op.

Mag het ook wat spiri wiri zijn?

Ik vind het al eens leuk om over het leven en dat grote universum waar wij deel van uitmaken te mijmeren. Het heeft iets geruststellends om te weten dat er onzichtbare energie rond ons is waar we ten allen tijde beroep op kunnen doen om ons te leiden. Zeker op die momenten dat je de moed even verliest, helpen deze inzichten me. Het gevoel van niet alleen te zijn, gesteund te worden. Maar ook het gevoel van het duwtje in de rug wanneer ik niet zeker ben van mijn pad. Er zijn een paar boeken die me hier veel wijsheid rond gebracht hebben. Het boek ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho lees ik zelfs elk jaar opnieuw om te kijken welke nieuwe lessen ik het afgelopen jaar mocht leren.

En voor de liefhebbers… Een kaartje trekken kan al eens wat inzichten meegeven. Hierbij enkele van mijn favorieten.

Manage je tijd, je team, je thuis en je geld op weg naar vrijheid

Tijd is je meest kostbare bezit

Het is dus belangrijk om dit goed te managen. Waar gaat jouw tijd naartoe? Naar je ideale scenario of naar futiliteiten? Heb je focus of ken je alleen maar afleiding? Vul je je dagen met wat er op je afkomt of ben jij in controle? Uiteindelijk draait dit om energie. Wanneer wil je werken en wanneer wil je rusten? En benut je beide optimaal? Ben je echt goed bezig wanneer je werkt? En ben je echt aan het genieten wanneer je rust? Hiermee aan de slag gaan is voor mij een essentiële stap in het leven creëren van je dromen.

Geld is belangrijk

Sorry not sorry. Je kan nu eenmaal niet de vrijheid hebben om je leven in te richten zoals jij het wilt wanneer je continu gebukt gaat onder geldzorgen. Of dat je geen enkele beslissing uit je comfort zone durft maken omdat je bang bent ’tekort’ te komen. Werken aan je relatie met geld is dus essentieel. En deze boeken zijn mijn lievelings…

En je omgeving dan…

Wil je echt vrij zijn om te doen wat je wilt dan kan je je niet laten tegenhouden door 1000x klusjes, wasjes, opruimrondjes, etc. in je huis. Allez, dat is toch mijn mening. Ik ben al enkele jaren zwaar van minimalisme. Niet dat ik leef in een huis met 2 meubelstukken. Dat nu ook weer niet. Maar ik vind het wel belangrijk dat de spullen die ik in huis heb dat ik die echt gebruik en liefheb. Al de rest is onvermijdelijk rommel en moet de deur uit. Ik wil genieten en tot rust komen wanneer ik thuiskom. Slimme systemen en een touch of minimalism zijn voor mij de ideale combo om dit te realiseren.

And last but not least… Je team dus

Wat voor mij om meer draait dan de mensen die je eventueel aanstuurt in je bedrijf. Het draait ook om de relatie met je partner en je kinderen. Het is belangrijk dat de neuzen in dezelfde richting staan om dat leven en die business te creëren die jij voor ogen hebt. Het enneagram heeft me veel geholpen maar er zijn nog enkele parels het vermelden waard.

Laat ons eerlijk zijn… Beter leren omgaan met je partner en je kinderen is een kunst en een must als je wat lichter door het leven wilt gaan.

A happy life

Meid, ik weet dat jij en ik heel hard op elkaar lijken. En dat jij uiteindelijk net als ik gewoon een gelukkig leven wilt leiden. In deze laatste sectie deel ik nog een aantal boeken met je die me geholpen hebben om op zoek te gaan naar meer geluk in de alledaagse dingen. Of boeken die voor mij belichamen welk leven ik wil leiden. Een leven waarvan ik denk dat het mij (en misschien jou ook) gelukkig zal maken. Een puur, simpel en vreugdevol leven.

COMING SOON

Ik ben volop aan het werk om een aantal werkboeken te maken voor jou vol met opdrachten die mij geholpen op mijn pad. Wil je op de hoogte gehouden worden van zodra deze werkboeken verschijnen? Zet je dan op de wachtlijst en je ontvangt van mij een email eens de boeken gepubliceerd zijn. Can’t wait.

Zet me op de wachtlijst
Zet me op de wachtlijst