CURSUS

COACHENDE VAARDIGHEDEN

Leer jezelf en anderen managen dankzij technieken uit NLP en Enneagram.

Vraag meteen je intakegesprek aan

Ben jij een (startende) coach of leidinggevende en herken je één of meerdere van volgende punten? 

 • Je wil als startende of ervaren coach een professionele opleiding volgen maar weet niet waar te beginnen. Je volgde al wel eens eerder een opleiding maar de praktische toepasbaarheid was beperkt. Deze keer wil je een opleiding die diep gaat en waarmee je vanaf de eerste dag een verschil kan maken bij jouw klanten.
 • Je bent manager van een team en bent op zoek naar tools die je kan gebruiken om jouw mensen echt vooruit te helpen. Je bent daarbij niet op zoek naar tools die een label plakken op je mensen of hen via een standaard methodiek in een bepaalde richting duwen. Je wilt tools die hen als individu doen groeien.
 • Je wil je graag professioneel onderscheiden als coach maar je weet niet hoe. Er zijn al zoveel coaches op de markt en de kwaliteit van hun praktijken zijn heel uiteenlopend. Je bent op zoek naar jouw ‘zone of genius’ om daar je professionele praktijk rond uit te bouwen. Waar ligt jouw grootste passie? Waar bevinden zich jouw specifieke talenten?
 • Je wil als manager meer zijn dan ‘de baas’ of ‘de expert’. Je hebt begrepen dat leiding geven een vak apart is. Het is niet omdat je goed bent in de technische kant van je job dat je ook goed bent in het in beweging krijgen van mensen. Je begrijpt dat je voor dit laatste extra skills nodig hebt en dat coachende vaardigheden jou hierbij kunnen helpen.
 • Je werkt vaak samen met mensen en merkt hoe moeizaam het er aan toe gaat in de bedrijfswereld als het gaat over communicatie, samenwerking, doelen behalen, etc. Je beseft dat dit komt doordat de tools die gebruikt worden vertrekken op bedrijfsniveau. Je bent op zoek naar de tools die vertrekken vanuit het niveau van het individu. Deze zullen je in staat stellen om pas echt begrip en beweging te creëren in je bedrijf.

Goed nieuws!

In samenwerking met HeyMotion vindt er 2x per jaar een offline opleiding plaats waarin jij je coachende vaardigheden verder ontwikkelt en je coaching certificaat behaalt.

De deuren voor de opleiding in Wuustwezel zijn nu geopend. Startdatum: 31 maart 2022.

Wat mag je verwachten?

 • Tijdens deze opleiding leer jij alle basistechnieken van coaching. Je leert oa:
  • Hoe je een veilige coaching container bouwt met je klanten of medewerkers
  • Hoe je klanten of medewerkers leert begrijpen vanuit hun belevingswereld
  • En hoe je zelf je oordeel buiten de deur kan houden wanneer je in gesprek gaat
 • De opleiding is uniek doordat je wordt ondergedompeld in 2 heel verschillende maar elkaar enorm versterkende methodieken, namelijk NLP en Enneagram.
  • Via NLP leer je hoe je aan de hand van verbale en non-verbale communicatie kan blootleggen waar mensen tegenaanlopen. Waar hebben ze last van? Waar willen ze naartoe? De verschillende NLP-technieken helpen je bij het ontdekken maar ook bij het positief beïnvloeden van deze gedachtes. Zo bied je je klanten of medewerkers nieuwe keuzemogelijkheden en doelen aan om zich verder te ontwikkelen.
  • Via Enneagram leer je wat mensen drijft en waar ze bang voor zijn. Deze patronen zijn de onderliggende oorzaak van bijna alle gedrag dat we zien en ook de reden waarom coaching op gedragswijzigingen vaak niet het gewenste resultaat heeft. Er wordt geen rekening gehouden met de onderliggende beschermingsmechanismen. De toevoeging van het Enneagram is een absolute meerwaarde aan deze opleiding. Wanneer je dit model integreert in je coaching kan je jouw mensen pas echt duurzaam doorheen blokkades laten denken en groeien.
 • Doorheen dit traject zijn er 2 individuele coachingsessies met de trainer voorzien zodat je eigen persoonlijke vragen, werkpunten,… voldoende aandacht krijgen. Het traject verandert je niet alleen als coach maar ook als mens. Hier wordt voldoende aandacht aan besteed doorheen het traject zodat je de zorg en support krijgt die je nodig hebt.
 • Op het einde van de opleiding volgen 1-2 dagen certificatie (afhankelijk van de grootte van de groep). De certificatiedag is een moment om als groep het traject af te sluiten en te laten zien hoe je bovenstaande geïntegreerd hebt. Wanneer je deze dag succesvol afrondt, mag jij jezelf een internationaal gecertifieerd NLP & Enneagram coach noemen.
VRAAG NU JE INTAKEGESPREK AAN

PRAKTISCH

 • De opleiding duurt 6 maanden. 1 module per maand.
 • Per maand worden er 2 opéénvolgende dagen training gegeven. Dit is telkens op donderdag en vrijdag van 9u30 tem 17u00.
 • Persoonlijke begeleiding & intervisie dankzij 2 individuele coachingsgesprekken.
 • De opleiding wordt 2x per jaar georganiseerd.
  • 1x per jaar in Destelbergen vanaf oktober tem maart (VOLZET)
  • 1x per jaar in Wuustwezel vanaf maart tem september (inschrijven is nu mogelijk)
 • Maximum 10 deelnemers om de nodige diepgang te kunnen verzekeren.
 • Prijs: 4.250,00,- Euro, excl. BTW
  • Subsidiëring via de KMO-portefeuille is mogelijk
Boek nu je intakegesprek

Coaching is unlocking a person’s potential to maximize their growth.

– John Withmore –

WAT ANDEREN OVER DE OPLEIDING ZEGGEN…

It’s never too late to be who you might have been.

– George Eliot –

Wie is jouw trainer?

Moi! Ik ben Jente. De droge details:

 • Arbeids- en Organisatiespycholoog
 • International gecertificeerd coach
 • +10 jaar ervaring in HR en training
 • NLP Master
 • Enneagram expert

En dan de smeuïge details. Daar kan ik vrij kort in zijn. Ik ben een filantroop. Ik heb een liefde voor menselijk gedrag. Waarom doen mensen wat ze doen? Hoe zitten relaties in elkaar? Waarom halen we zo vaak het slechtste in onszelf naar boven? En hoe kunnen we het beste in onszelf naar boven halen? Of het nu ging om mijn kinderen, mijn vrienden, mijn medewerkers of mijn klanten altijd kwamen die vragen terug. Ik vind het heerlijk om met deze onderwerpen bezig te zijn en ik vind het mogelijks nog leuker om anderen hierin te onderrichten.

Want hoe mooi zou de wereld wel niet zijn als we elkaar allemaal wat beter zouden begrijpen? Als we allemaal zouden leren wat ons drijft en hoe we onszelf en onze emoties op een serene en impactvolle manier kunnen managen? Zelf heb ik jaren rondgelopen met het gevoel dat ik een soort alien was. Dat ik anders in elkaar stak dan de anderen. Waarom kon ik bepaalde dingen niet die anderen wel konden? Waarom kon ik bijvoorbeeld niet werken in het 9-to-5 gebeuren? Of waarom was het zo moeilijk om voor mijn mening op te komen?

Door zelf de cursus ‘Coachende vaardigheden’ te gaan volgen zijn er voor mij heel veel puzzelstukken op hun plaats gevallen. Nog meer dan tijdens mijn studie Psychologie. Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel de methodieken van NLP en Enneagram mij als persoon geholpen hebben. Om te aanvaarden en te groeien. Voor mij is er een leven voor en na deze opleiding. Voor deze opleiding vocht ik vaak met mezelf. Nu weet ik wie ik ben en wat ik kan doen wanneer het moeilijk gaat.

En zo is deze cursus niet alleen handig gebleken voor de mensen die ik help maar ook voor mezelf. Sinds vorig jaar begeleid ik de nieuwe lading coaches en leidinggevenden die zich voor deze cursus inschrijven. Want ja, mensen zien openbloeien die op hun beurt de wereld ook weer wat mooier gaan maken, da’s toch het schoonste dat er is?

VRAAG NU VRIJBLIJVEND EEN INTAKEGESPREK AAN