Ik ben Jente. 30-something, getrouwd, 2 lieve kiddo’s (meestal dan toch), huisje, boompje, beestje(s). Plaatje compleet maar ook picture perfect?

Ik ben geschoold in de Psychologie en ben al heel mijn carrière actief in HR. Gaan studeren, werken, kinderen krijgen, etc. ik deed het eigenlijk allemaal zonder er veel bij na te denken. Laat ons zeggen: op automatische piloot. Net zoals de meesten onder ons, right?! Tot ik 30 werd en een soort ‘Is dit het dan?’-gevoel kreeg. Ik had alles om gelukkig te zijn en was dat meestal ook maar het voelde niet zinvol genoeg. Het miste bewustzijn. Terwijl het eigenlijk de bedoeling was dat mijn leventje de komende 30 jaar of langer er ongeveer zo gingen blijven uitzien. Paniek in het kot! Als reactie begon ik in een zotte bui aan een webshop in feestaccessoires. Best wel tof maar het werd al snel duidelijk dat dit me niet volledig dichter bracht bij mijn doel. Dus drukte ik ook hier op de pauzeknop. Dankbaar voor alle lessen die het me gebracht had, en verder met mijn soul searching.

Wat nu? Geen paniek deze keer. Alle trial-and-errors, gesprekken, boeken, coaching, workshops, podcasts, etc. hadden me ondertussen wel geleerd wat ik wel en niet leuk vond. Ik begon na te denken over wat ik verlang van het leven en wat ik wil teruggeven en hoe ik dit alles vorm kan geven. Wat ik wel en niet wil en hoe ik dit kan bereiken. Ik word steeds beter in het ontwerpen van mijn eigen leven (enter: Lifestyle Design). En door steeds meer het leven te gaan leiden dat ik wil, komt het gelukkig zijn vanzelf.

Weet je, eigenlijk is het ook raar. Ieder zelf-respecterend bedrijf heeft een visie en een missie. Ze weten waar ze voor staan en zorgen ervoor dat al hun resources (material or human) daar een bijdrage toe leveren. Maar het kostbaarste dat er is, namelijk een mensenleven, wordt veelal geleid zonder visie, zonder stil te staan bij welke mensen, spullen, gewoontes, … een positieve bijdrage kunnen leveren aan het ultieme doel van een leven, namelijk zinvol en gelukkig zijn.

Ik richt mijn leven opnieuw in rond volgende sleutelwoorden: simpel, puur en vreugdevol. Ik benader mijn relatie anders, heb heel mijn huis “geMarieKondoot” (jep, dat woord geraakte vlot door de spelling check), kies voor minimalisme en less wate (zero haal ik nog niet) en nog veel meer. Mijn leven, la vie PomPom (gewoon omdat ik pompom een leuk woord vind 😉 ). Via dit blog wil ik mijn ervaringen en tips met jullie delen. Misschien werkt het wel inspirerend. Als ik het kan dan kunnen jullie het ook.

X-je

Photo by Jon Tyson on Unsplash