CURSUS

YOU KNOW YOU

Een laagdrempelige maar powerful deep dive in de wereld van het enneagram.

Hier zat ik op te wachten. Ik doe mee.

Hey you, jij bent een nieuwsgierige, toffe madam die op zoek is naar antwoorden en the next step in je persoonlijke ontwikkeling. Am I right?!

 • Je bent al een tijdje bezig met lezen en bijleren over jezelf. Hier en daar volgde je al eens een workshop maar de echte grote shift is er nog niet geweest. Je voelt je klaar om een laagje dieper te gaan maar weet niet goed wat dat is. En wat je daar gaat tegenkomen.
 • Je bent je reis in zelfontwikkeling begonnen door eens een keer goed op te ruimen, beter zorg te dragen voor je lijf en te leren productiever te werken. Je volgde al eens een mindfulness cursus en staat open voor nieuwe dingen. Maar toegegeven, daar is niet zo heel veel van blijven hangen. Zodra de motivatie weg was, was het nieuw aangeleerde gedrag ook weg. 
 • Je loopt nu al een tijdje vast. Dat je het af en toe niet meer weet. Je ziet dat bepaalde patronen zich blijven herhalen maar je vindt de sleutel niet om ze te doorbreken.
 • Je stelt jezelf soms vragen als: Waarom kan ik bepaalde zaken niet volhouden? Waarom kom ik niet eens wat meer voor mezelf op? Of waarom moet ik juist altijd zo fel zijn? Waar ben ik dan bang voor? Waarom begrijpen anderen me niet? Of waarom begrijp ik hen niet?

Goed nieuws! Het ligt niet aan jou. Je geraakt niet verder omdat je tot nu bezig was op je bewuste niveau’s. En dat is fantastisch maar zolang je de onderliggende drijfveren niet kent, blijf je jezelf saboteren. Je opereert in het blinde. De oplossing? In het onbewuste duiken met een speciaal daarvoor ontwikkeld model. Leer je onbewuste patronen en drijfveren kennen en de rest volgt vanzelf. Het enneagram is het dominosteentje dat valt en al de andere blokjes met zich meeneemt.

Lucky you!

Ik deel al mijn kennis van het enneagram met je in een online cursus. 

Wat mag je verwachten?

Tijdens deze opleiding maak je op een uitgebreide manier kennis met het enneagram als persoonlijkheids- en groeimodel.

 • Je leert de 9 basistypes kennen. Wat drijft elk type? Waar lopen ze van weg? Wat doet elk type wanneer ze op automatische piloot leven (spoiler alert: dit doen we 90% van onze tijd). Wat zijn de rode vlaggen per type? En wat heeft elk type uiteindelijk te leren?
 • Je maakt kennis met de 3 basismotivatoren en hoe deze een rol spelen in verschillende contexten zoals bvb op de werkvloer.
 • Je leert de 3 instincten kennen. Dit betreft de dingen waar we ’s nachts van wakker liggen. Het is ook de manier waarop we onze liefde uitdrukken. Onze love language dus…
 • We gaan dieper in op de wisselwerking tussen de 3 motivatoren, de 9 types en de 3 instincten. Zo ontdek je ook hoe je eigen enneagram DNA eruit ziet.
 • Je leert over deugden, vleugels en verbindingslijnen. Hier zit het groeipotentieel van het model.
 • Communicatie- en conflictstijlen per type komen aan bod en geven een extra laag inzichten mee.

Een hele boterham dus. En geloof me, super waardevol. We bouwen het stap per stap op zodat alles helder is en je helemaal mee bent.

Jep, ik doe mee.

Hoe pakken we het praktisch aan?

 • Alle informatie is terug te vinden op een online leerplatform (the huddle). Dit platform kan je via een weblink of een app bekijken. Daar vind je per module video’s, opdrachten, het werkboek en andere informatie terug.
 • Je kan alle informatie bekijken op een moment dat het jou past. De toegang tot het online platform is namelijk levenslang.
 • Regelmatig worden er opdrachten aan het account toegevoegd om ervoor te zorgen dat je reflecteert over de theorie en het leert integreren in de praktijk.
 • Je krjjgt een werkboek met samenvatting van alle theorie en een overzicht van de opdrachten.

ALLES OP EEN RIJTJE.

LAAGDREMPELIGE, ONLINE LEEROMGEVING

Via de website of app van the Huddle

TWEE LIVE SESSIES

Elke week een live sessie van 1 uur waar al je vragen beantwoord worden

EXTRA WERKBOEK

Alle theorie en opdrachten overzichtelijk bijeen in een werkboek

TUSSENTIJDSE SUPPORT

Je coach, ikke dus, die je binnen 24u verder helpt met vragen of problemen

347,00-€

Ik ben er klaar voor.

The Enneagram doesn’t put you in a box. It shows you the box you’re already in and how to get out of it.

– Ian Morgan Cron –

Wie is jouw trainer?

Moi! Ik ben Jente. De droge details:

 • Arbeids- en Organisatiespycholoog
 • International gecertificeerd coach
 • +10 jaar ervaring in HR en training
 • NLP Master
 • Enneagram expert

En dan de smeuïge details. Daar kan ik vrij kort in zijn. Ik ben een filantroop. Ik heb een liefde voor menselijk gedrag. Waarom doen mensen wat ze doen? Hoe zitten relaties in elkaar? Waarom halen we zo vaak het slechtste in onszelf naar boven? En hoe kunnen we het beste in onszelf naar boven halen? Of het nu ging om mijn kinderen, mijn vrienden, mijn medewerkers of mijn klanten altijd kwamen die vragen terug. Ik vind het heerlijk om met deze onderwerpen bezig te zijn en ik vind het mogelijks nog leuker om anderen hierin te onderrichten.

Want hoe mooi zou de wereld wel niet zijn als we elkaar allemaal wat beter zouden begrijpen? Als we allemaal zouden leren wat ons drijft en hoe we onszelf en onze emoties op een serene en impactvolle manier kunnen managen? Zelf heb ik jaren rondgelopen met het gevoel dat ik een soort alien was. Dat ik anders in elkaar stak dan de anderen. Waarom kon ik bepaalde dingen niet die anderen wel konden? Waarom kon ik bijvoorbeeld niet werken in het 9-to-5 gebeuren? Of waarom was het zo moeilijk om voor mijn mening op te komen?

Door zelf de cursus ‘Coachende vaardigheden’ te gaan volgen zijn er voor mij heel veel puzzelstukken op hun plaats gevallen. Nog meer dan tijdens mijn studie Psychologie. Ik kan niet genoeg benadrukken hoeveel de methodieken van NLP en Enneagram mij als persoon geholpen hebben. Om te aanvaarden en te groeien. Voor mij is er een leven voor en na deze opleiding. Voor deze opleiding vocht ik vaak met mezelf. Nu weet ik wie ik ben en wat ik kan doen wanneer het moeilijk gaat.

En zo is deze cursus niet alleen handig gebleken voor de mensen die ik help maar ook voor mezelf. Sinds vorig jaar begeleid ik de nieuwe lading coaches en leidinggevenden die zich voor deze cursus inschrijven. Want ja, mensen zien openbloeien die op hun beurt de wereld ook weer wat mooier gaan maken, da’s toch het schoonste dat er is?

Ik ga mee doen.